Veelgestelde vragen over Ford Options

Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen over Ford Options. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Veelgestelde vragen over Ford Private Lease

Contact met Ford

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Welke modellen zijn er beschikbaar met Ford Options?

Alle nieuwe Ford personenauto’s zijn beschikbaar met Ford Options. Het aanbod Ford modellen is te vinden op www.ford.nl. Op onze car configurator op www.ford.nl kunt u iedere gewenste Ford geheel naar uw wens samenstellen en tevens zelf een bijpassende Options berekening maken.

Hoe weet ik dat Ford Options wordt aangeboden door een betrouwbare partij?

Ford Options wordt u aangeboden door Ford Credit. Dé financieringsmaatschappij van Ford. In tegenstelling tot Private Lease valt Options van Ford Credit direct onder het wettelijke gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het prudentiële toezicht van De Nederlandse Bank. De AFM houdt toezicht op het gedrag van de gehele financiële markt. Met het gedragstoezicht wil de AFM een bijdrage leveren aan het goed functioneren van de financiële markten. Een groot aantal regels en voorschriften voor de financiële markten zijn samengebracht in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Als consument geniet u de uitgebreide bescherming van de Wet op het financieel toezicht. Ford Credit is geregistreerd bij de AFM onder nummer 12000842.

Daarnaast is Ford Credit aangesloten bij het onafhankelijke klachteninstituut Kifid. Mocht u een geschil hebben met Ford Credit dan kunt u zich via het Kifid wenden tot de Financiële Ombudsman die zal proberen te bemiddelen tussen u en de financiële dienstverlener. Lukt dat niet of vindt de Ombudsman dat bemiddeling geen zin heeft, dan neemt de Geschillen­commissie een beslissing. Op deze manier helpt Kifid consumenten binnen de juridische mogelijkheden.

Kan ik een proefrit maken met een vergelijkbaar model?

Ja, dit is mogelijk. De dealer bij u in de buurt helpt u graag verder.

Welke opties zijn beschikbaar op Ford modellen?

Met Ford Options kunt u uw Ford geheel naar wens samenstellen. De beschikbare opties verschillen per model en uitvoering. Neem contact op met uw lokale Ford dealer enzij helpen u graag verdermet een offerte op maat. Ook kunt u op onze car configurator op www.ford.nl iedere gewenste Ford geheel naar uw wens samenstellen en tevens zelf een bijpassende Options berekening maken.

Op welke naam wordt het kenteken geregistreerd?

Met Ford Options bent u de economisch eigenaar van de auto. Het kenteken wordt op uw naam geregistreerd. De persoon op wiens naam de auto geregistreerd wordt dient overeen te komen met de naam die op het Options contract wordt vermeld.

Is het mogelijk mijn huidige auto in te ruilen?

U kunt uw auto inruilen. Uw Ford dealer gaat graag met u in gesprek over de inruil mogelijkheden van uw huidige auto. Het is mogelijk om de inruilwaarde van uw auto als aanbetaling te gebruiken. Hierdoor verlaagt u uw maandbedrag.

Kan ik opties of accessoires toevoegen?

Met Ford Options kunt u uw Ford geheel naar wens samenstellen. Uw Ford dealer vertelt u graag meer over alle mogelijkheden op het gebied van opties en accessoires. Ook kunt u op onze car configurator op www.ford.nl iedere gewenste Ford geheel naar uw wens samenstellen en tevens zelf een bijpassende Options berekening maken.

Is Ford Options ook mogelijk voor bedrijven?

Ford Credit biedt Ford Options contracten alleen aan voor particulieren. Zoekt u een oplossing voor uw medewerkers of uw bedrijf? Neemt u dan contact op met uw Ford dealer of met Ford Credit. Wij hebben speciale financieringsvormen en aanbiedingen voor zakelijke klanten.

Ik heb nog niets vernomen, maar ik heb wel alle documenten opgestuurd ter beoordeling van mijn aanvraag. Kan ik met iemand in contact komen over de huidige status?

Hebt u vragen over de status van uw beoordeling dan kunt u contact opnemen met uw Ford dealer. Uw Ford dealer bemiddelt bij de totstandkoming van de Ford Options overeenkomst.

Zit ik meteen vast aan het financieringscontract na ondertekening?

Nee, op het moment dat u de overeenkomst tekent, heeft u een bedenktijd van 14 dagen. 

Hoeveel tijd zit er tussen de bestelling en aflevering van de auto?

Dit hangt er vanaf of de door u gewenste auto op voorraad is of dat deze besteld moet worden. Uw dealer informeert u graag verder over levertijden en maakt met u een afspraak voor aflevering van uw nieuwe auto.

Waar kan ik de auto ophalen?

U kiest zelf uw Ford dealer. Uw dealer zal met u een geschikt moment plannen voor de aflevering van uw nieuwe auto.

Hoe vraag ik een parkeervergunning aan voor mijn auto?

De auto staat op uw naam geregistreerd. U kunt dus gewoon een parkeervergunning aanvragen. 

Kan ik nadat ik het contract heb ondertekend nog van het contract afzien?

Ja, dat kan. U hebt namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u het contract kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat Ford Credit het door u ondertekende contract heeft ontvangen.

Mogen er andere personen in de auto rijden?

Volgens het Ford Options contract mag de contractant en zijn of haar partner (wanneer in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs) in de auto rijden. 

Is het mogelijk het Ford Options contract tussentijds te beëindigen?


U kunt uw Options contract op elk gewenst moment helemaal of gedeeltelijk aflossen. Bij Ford Options zijn er kosten aan verbonden, die wettelijk bepaald zijn. U betaalt 1% over het vervroegd afgeloste bedrag als de resterende looptijd langer dan één jaar is. Of 0,5% over het afgeloste bedrag bij een resterende looptijd die korter is dan één jaar. 

Voorbeeld
Stel, het bedrag dat u vervroegd wilt aflossen is € 2.000, -. 

A. Resterende looptijd langer dan één jaar
Kosten voor vervroegde aflossing:1% van € 2.000, - = € 20, -

B. Resterende looptijd korter dan één jaar
Kosten voor vervroegde inlossing:0,5% van € 2.000, - = € 10, -

Is Ford Options een financiering?

Ja, Ford Options is een niet doorlopend krediet. U bent dan ook zelf economisch eigenaar van de auto. Dat betekent dat u ook zelf verantwoordelijk bent voor de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud.

Kan het maandbedrag tijdens de looptijd wijzigen?

Het maandbedrag wijzigt niet tijdens de looptijd van uw Ford Options overeenkomst. 

Wat is inbegrepen in het Ford Options maandtermijn?

Voor deze financieringsvorm hanteert Ford een restwaardegarantie: de Toekomstig Gegarandeerde Minimum Waarde, kortweg TGMW. U lost de TGMW niet af, waardoor uw maandbedrag lager is dan bij een traditionele financieringsvorm. U betaalt alleen dat deel van de waarde dat u echt ‘verbruikt’ en niet de volledige waarde van de auto. Als u kiest voor Ford Options, betaalt u een vast maandbedrag voor de aflossing met een vast rentepercentage. U zorgt zelf voor zaken als verzekering, onderhoud en wegenbelasting. 

Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd voor het afsluiten van een Ford Options contract?

Ja, dit product is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. 

Hoe wordt er beoordeeld of het aangaan van een Ford Options contract voor mij financieel haalbaar is?

Als u geld leent, is het belangrijk dat u verantwoord leent. Daarom beoordelen we van tevoren uw financiële gegevens. We toetsen ook bij Bureau Kredietregistratie (BKR) of u nog andere leningen hebt. Dit is een wettelijke verplichting. Zo kunnen we nagaan of een lening voor u financieel verantwoord is.

Ik ben werkloos, kom ik in aanmerking voor Ford Options?

Iedere aanvraag wordt individueel beoordeeld. De financiële beoordeling hangt af van uw specifieke situatie en zal uitwijzen of u wel of niet in aanmerking komt voor Ford Options.

Kan iemand anders dan de contractant borg staan?

Nee, dat is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om samen met uw partner een aanvraag te doen.

Is een aanbetaling vereist / mogelijk?

Nee, een aanbetaling is niet vereist, maar wel mogelijk. Ook kunt u de inruilwaarde van uw huidige auto als aanbetaling gebruiken. Door het doen van een aanbetaling verlaagt u uw maandbedrag.

Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

Bij Ford Options hebt u aan het einde van de looptijd de keuze uit drie opties; 

 • uw auto inruilen: indien u er voor kiest de auto in te ruilen hoeft u de slottermijn (de Toekomstig Gegarandeerde Minimumwaarde) niet te voldoen. Uw Ford dealer stelt de inruilwaarde van uw auto vast. Indien deze hoger is dan de door ons gegarandeerde minimum waarde is het verschil voor u. Dit kunt u dan bijvoorbeeld weer gebruiken als aanbetaling op uw nieuwe auto. 
 • teruggeven: u kunt uw auto ook teruggeven aan Ford Credit. U hoeft dan niets meer te betalen. De enige voorwaarde die wij hieraan stellen is dat de conditie en het kilometrage volgens afspraak zijn. 
 • houden: als u de auto houdt, hoeft u ons alleen de gegarandeerde restwaarde (TGMW) die we aan het begin van de looptijd hebben afgesproken nog maar te betalen. U mag de TGMW in één keer betalen of weer in maandelijkse termijnen. 

Er staat een BKR codering achter mijn naam, kom ik in aanmerking voor Ford Options?

Iedere aanvraag voor Ford Options wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) ende financiële beoordeling van uw aanvraag of u wel of niet in aanmerking komt voor Ford Options.

Word ik geregistreerd bij het BKR?

Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. De kans is dus groot dat ual geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een creditcard. 

Uw Ford Options overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR teTiel.  

Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

Wat gebeurt er als ik de auto inlever met schade?

Bij Ford Options hebt u aan het einde van de looptijd de keuze uit drie opties; 

 • uw auto inruilen: indien u er voor kiest de auto in te ruilen stelt uw Ford dealer de inruilwaarde van uw auto vast. Eventuele schade wordt in deze waardebepaling meegenomen. 
 • teruggeven: alleen indien u ervoor kiest uw auto terug te geven aan Ford Credit worden eventuele schades en meer kilometers met Ford Credit afgerekend. U hoeft niets te betalen als conditie en kilometrage volgens afspraak zijn. 
 • houden: als u de auto houdt, betaalt u de gegarandeerde restwaarde die we aan het begin van de looptijd hebben afgesproken, de TGMW, ongeacht of de auto schade heeft en of u meer-kilometers met de auto hebt gereden. U mag de TGMW dan in één keer betalen of weer in maandelijkse termijnen. Ford Credit berekent u niets meer door voor schades of meer-kilometers.

Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

Bij Ford Options hebt u aan het einde van de looptijd de keuze uit drie opties; 

 • uw auto inruilen: indien u er voor kiest de auto in te ruilen hoeft u de slottermijn (de Toekomstig Gegarandeerde Minimumwaarde) niet te voldoen. Uw Ford dealer stelt de inruilwaarde van uw auto vast. Indien deze hoger is dan de door ons gegarandeerde minimum waarde is het verschil voor u. Dit kunt u dan bijvoorbeeld weer gebruiken als aanbetaling op uw nieuwe auto. Mocht de waarde van uw auto lager zijn dan de Toekomstig Gegarandeerde Minimumwaarde (TGMW), dan kunt u de auto ook teruggeven aan Ford Credit (zie ‘teruggeven’)
 • teruggeven: u kunt uw auto ook teruggeven aan Ford Credit. U hoeft dan niets meer te betalen als conditie en kilometrage volgens afspraak zijn. Een eventueel negatief verschil tussen de TGMW en de werkelijke waarde van uw auto is voor onze rekening.
 • houden: als u de auto houdt, betaalt u de gegarandeerde restwaarde die we aan het begin van de looptijd hebben afgesproken, de TGMW. U mag de TGMW in één keer betalen of weer in maandelijkse termijnen. 

Wordt de auto aan het einde van de contracttermijn mijn eigendom?

Indien u besluit uw auto te houden, ontvangt u van ons na het voldoen van de slottermijn het overschrijvingsbewijs. De auto is vanaf dat moment definitief uw eigendom.

Ik rijd meer / minder dan afgesproken, en nu?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u meer of minder kilometers rijdt dan dat u in uw Ford Options contract op hebt laten nemen. Dit is echter alleen van belang wanneer u aan het einde van de looptijd ervoor kiest om de auto terug te geven aan Ford Credit. Als u de auto houdt of inruilt voor een nieuwe hoeft u Ford Credit niets te betalen voor meer gereden kilometers.

Mag ik onbeperkt rijden met mijn auto?

Ja, echter houdt u er rekening mee dat de toekomstig gegarandeerde restwaarde is gebaseerd op het vooraf overgekomen kilometrage. 

Ik verhuis naar het buitenland. Kan ik mijn auto meenemen?

Nee, dit kan helaas niet. Gedurende de looptijd van de overeenkomst dient u in Nederland woonachtig te zijn. Uiteraard kunt u het uitstaande saldo te allen tijde inlossen. Wij verzoeken u hiervoor contact met ons op te nemen.

Hoe kan ik mijn maandtermijn betalen aan Ford Credit?

Betalingen worden bij voorkeur via automatische incasso voldaan.

Moet ik het maandtermijn vooraf of achteraf betalen?

Het maandtermijn wordt altijd achteraf geïncasseerd.

Wat gebeurt er wanneer ik kom te overlijden?

Mocht de eerstgenoemde contractant overlijden tijdens de looptijd van het Options contract, dan scheldt Ford Credit de nog openstaande betalingsverplichtingen kwijt. Dit geldt niet voor achterstallige betalingstermijnen. Uw nabestaanden mogen de auto houden. Uiteraard zijn hier voorwaarden aan verbonden. Deze kunt u vinden op www.ford.nl.

Hoe gaat Ford om met mijn persoonlijke informatie?

Kijk hiervoor in onze privacyverklaring op deze website.

Ik heb een vraag welke ik hier niet terug kan vinden

Neem contact op met uw Ford dealer of Ford Credit. Wij zijn u graag van dienst!

Ik ben niet tevreden en wil een klacht uiten. Hoe doe ik dat?

Voor algemene vragen en klachten over de producten en diensten van Ford Credit kunt u contact opnemen met Ford Credit klantenservice, telefoon (070) 770 37 77 of via e-mail klant@ford.com.

Schrijven kan ook. Stuur uw brief naar:

Ford Credit
Postbus 175
1180 AD Amstelveen

Mocht, nadat u contact hebt gehad met Ford Credit, uw klacht niet naar behoren zijn afgehandeld, dan kunt u contact opnemen met het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), waarbij Ford Credit is aangesloten. 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Welke modellen zijn er beschikbaar met Ford Options?

Alle nieuwe Ford personenauto’s zijn beschikbaar met Ford Options. Het aanbod Ford modellen is te vinden op www.ford.nl. Op onze car configurator op www.ford.nl kunt u iedere gewenste Ford geheel naar uw wens samenstellen en tevens zelf een bijpassende Options berekening maken.

Hoe weet ik dat Ford Options wordt aangeboden door een betrouwbare partij?

Ford Options wordt u aangeboden door Ford Credit. Dé financieringsmaatschappij van Ford. In tegenstelling tot Private Lease valt Options van Ford Credit direct onder het wettelijke gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het prudentiële toezicht van De Nederlandse Bank. De AFM houdt toezicht op het gedrag van de gehele financiële markt. Met het gedragstoezicht wil de AFM een bijdrage leveren aan het goed functioneren van de financiële markten. Een groot aantal regels en voorschriften voor de financiële markten zijn samengebracht in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Als consument geniet u de uitgebreide bescherming van de Wet op het financieel toezicht. Ford Credit is geregistreerd bij de AFM onder nummer 12000842.

Daarnaast is Ford Credit aangesloten bij het onafhankelijke klachteninstituut Kifid. Mocht u een geschil hebben met Ford Credit dan kunt u zich via het Kifid wenden tot de Financiële Ombudsman die zal proberen te bemiddelen tussen u en de financiële dienstverlener. Lukt dat niet of vindt de Ombudsman dat bemiddeling geen zin heeft, dan neemt de Geschillen­commissie een beslissing. Op deze manier helpt Kifid consumenten binnen de juridische mogelijkheden.

Bestelling en levering

Kan ik een proefrit maken met een vergelijkbaar model?

Ja, dit is mogelijk. De dealer bij u in de buurt helpt u graag verder.

Welke opties zijn beschikbaar op Ford modellen?

Met Ford Options kunt u uw Ford geheel naar wens samenstellen. De beschikbare opties verschillen per model en uitvoering. Neem contact op met uw lokale Ford dealer enzij helpen u graag verdermet een offerte op maat. Ook kunt u op onze car configurator op www.ford.nl iedere gewenste Ford geheel naar uw wens samenstellen en tevens zelf een bijpassende Options berekening maken.

Op welke naam wordt het kenteken geregistreerd?

Met Ford Options bent u de economisch eigenaar van de auto. Het kenteken wordt op uw naam geregistreerd. De persoon op wiens naam de auto geregistreerd wordt dient overeen te komen met de naam die op het Options contract wordt vermeld.

Is het mogelijk mijn huidige auto in te ruilen?

U kunt uw auto inruilen. Uw Ford dealer gaat graag met u in gesprek over de inruil mogelijkheden van uw huidige auto. Het is mogelijk om de inruilwaarde van uw auto als aanbetaling te gebruiken. Hierdoor verlaagt u uw maandbedrag.

Kan ik opties of accessoires toevoegen?

Met Ford Options kunt u uw Ford geheel naar wens samenstellen. Uw Ford dealer vertelt u graag meer over alle mogelijkheden op het gebied van opties en accessoires. Ook kunt u op onze car configurator op www.ford.nl iedere gewenste Ford geheel naar uw wens samenstellen en tevens zelf een bijpassende Options berekening maken.

Is Ford Options ook mogelijk voor bedrijven?

Ford Credit biedt Ford Options contracten alleen aan voor particulieren. Zoekt u een oplossing voor uw medewerkers of uw bedrijf? Neemt u dan contact op met uw Ford dealer of met Ford Credit. Wij hebben speciale financieringsvormen en aanbiedingen voor zakelijke klanten.

Ik heb nog niets vernomen, maar ik heb wel alle documenten opgestuurd ter beoordeling van mijn aanvraag. Kan ik met iemand in contact komen over de huidige status?

Hebt u vragen over de status van uw beoordeling dan kunt u contact opnemen met uw Ford dealer. Uw Ford dealer bemiddelt bij de totstandkoming van de Ford Options overeenkomst.

Zit ik meteen vast aan het financieringscontract na ondertekening?

Nee, op het moment dat u de overeenkomst tekent, heeft u een bedenktijd van 14 dagen. 

Hoeveel tijd zit er tussen de bestelling en aflevering van de auto?

Dit hangt er vanaf of de door u gewenste auto op voorraad is of dat deze besteld moet worden. Uw dealer informeert u graag verder over levertijden en maakt met u een afspraak voor aflevering van uw nieuwe auto.

Waar kan ik de auto ophalen?

U kiest zelf uw Ford dealer. Uw dealer zal met u een geschikt moment plannen voor de aflevering van uw nieuwe auto.

Hoe vraag ik een parkeervergunning aan voor mijn auto?

De auto staat op uw naam geregistreerd. U kunt dus gewoon een parkeervergunning aanvragen. 

Contract en voorwaarden

Kan ik nadat ik het contract heb ondertekend nog van het contract afzien?

Ja, dat kan. U hebt namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u het contract kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat Ford Credit het door u ondertekende contract heeft ontvangen.

Mogen er andere personen in de auto rijden?

Volgens het Ford Options contract mag de contractant en zijn of haar partner (wanneer in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs) in de auto rijden. 

Is het mogelijk het Ford Options contract tussentijds te beëindigen?


U kunt uw Options contract op elk gewenst moment helemaal of gedeeltelijk aflossen. Bij Ford Options zijn er kosten aan verbonden, die wettelijk bepaald zijn. U betaalt 1% over het vervroegd afgeloste bedrag als de resterende looptijd langer dan één jaar is. Of 0,5% over het afgeloste bedrag bij een resterende looptijd die korter is dan één jaar. 

Voorbeeld
Stel, het bedrag dat u vervroegd wilt aflossen is € 2.000, -. 

A. Resterende looptijd langer dan één jaar
Kosten voor vervroegde aflossing:1% van € 2.000, - = € 20, -

B. Resterende looptijd korter dan één jaar
Kosten voor vervroegde inlossing:0,5% van € 2.000, - = € 10, -

Is Ford Options een financiering?

Ja, Ford Options is een niet doorlopend krediet. U bent dan ook zelf economisch eigenaar van de auto. Dat betekent dat u ook zelf verantwoordelijk bent voor de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud.

Kan het maandbedrag tijdens de looptijd wijzigen?

Het maandbedrag wijzigt niet tijdens de looptijd van uw Ford Options overeenkomst. 

Wat is inbegrepen in het Ford Options maandtermijn?

Voor deze financieringsvorm hanteert Ford een restwaardegarantie: de Toekomstig Gegarandeerde Minimum Waarde, kortweg TGMW. U lost de TGMW niet af, waardoor uw maandbedrag lager is dan bij een traditionele financieringsvorm. U betaalt alleen dat deel van de waarde dat u echt ‘verbruikt’ en niet de volledige waarde van de auto. Als u kiest voor Ford Options, betaalt u een vast maandbedrag voor de aflossing met een vast rentepercentage. U zorgt zelf voor zaken als verzekering, onderhoud en wegenbelasting. 

Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd voor het afsluiten van een Ford Options contract?

Ja, dit product is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. 

Hoe wordt er beoordeeld of het aangaan van een Ford Options contract voor mij financieel haalbaar is?

Als u geld leent, is het belangrijk dat u verantwoord leent. Daarom beoordelen we van tevoren uw financiële gegevens. We toetsen ook bij Bureau Kredietregistratie (BKR) of u nog andere leningen hebt. Dit is een wettelijke verplichting. Zo kunnen we nagaan of een lening voor u financieel verantwoord is.

Ik ben werkloos, kom ik in aanmerking voor Ford Options?

Iedere aanvraag wordt individueel beoordeeld. De financiële beoordeling hangt af van uw specifieke situatie en zal uitwijzen of u wel of niet in aanmerking komt voor Ford Options.

Kan iemand anders dan de contractant borg staan?

Nee, dat is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om samen met uw partner een aanvraag te doen.

Is een aanbetaling vereist / mogelijk?

Nee, een aanbetaling is niet vereist, maar wel mogelijk. Ook kunt u de inruilwaarde van uw huidige auto als aanbetaling gebruiken. Door het doen van een aanbetaling verlaagt u uw maandbedrag.

Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

Bij Ford Options hebt u aan het einde van de looptijd de keuze uit drie opties; 

 • uw auto inruilen: indien u er voor kiest de auto in te ruilen hoeft u de slottermijn (de Toekomstig Gegarandeerde Minimumwaarde) niet te voldoen. Uw Ford dealer stelt de inruilwaarde van uw auto vast. Indien deze hoger is dan de door ons gegarandeerde minimum waarde is het verschil voor u. Dit kunt u dan bijvoorbeeld weer gebruiken als aanbetaling op uw nieuwe auto. 
 • teruggeven: u kunt uw auto ook teruggeven aan Ford Credit. U hoeft dan niets meer te betalen. De enige voorwaarde die wij hieraan stellen is dat de conditie en het kilometrage volgens afspraak zijn. 
 • houden: als u de auto houdt, hoeft u ons alleen de gegarandeerde restwaarde (TGMW) die we aan het begin van de looptijd hebben afgesproken nog maar te betalen. U mag de TGMW in één keer betalen of weer in maandelijkse termijnen. 

Er staat een BKR codering achter mijn naam, kom ik in aanmerking voor Ford Options?

Iedere aanvraag voor Ford Options wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) ende financiële beoordeling van uw aanvraag of u wel of niet in aanmerking komt voor Ford Options.

Word ik geregistreerd bij het BKR?

Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. De kans is dus groot dat ual geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een creditcard. 

Uw Ford Options overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR teTiel.  

Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

Einde contractperiode en inname

Wat gebeurt er als ik de auto inlever met schade?

Bij Ford Options hebt u aan het einde van de looptijd de keuze uit drie opties; 

 • uw auto inruilen: indien u er voor kiest de auto in te ruilen stelt uw Ford dealer de inruilwaarde van uw auto vast. Eventuele schade wordt in deze waardebepaling meegenomen. 
 • teruggeven: alleen indien u ervoor kiest uw auto terug te geven aan Ford Credit worden eventuele schades en meer kilometers met Ford Credit afgerekend. U hoeft niets te betalen als conditie en kilometrage volgens afspraak zijn. 
 • houden: als u de auto houdt, betaalt u de gegarandeerde restwaarde die we aan het begin van de looptijd hebben afgesproken, de TGMW, ongeacht of de auto schade heeft en of u meer-kilometers met de auto hebt gereden. U mag de TGMW dan in één keer betalen of weer in maandelijkse termijnen. Ford Credit berekent u niets meer door voor schades of meer-kilometers.

Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

Bij Ford Options hebt u aan het einde van de looptijd de keuze uit drie opties; 

 • uw auto inruilen: indien u er voor kiest de auto in te ruilen hoeft u de slottermijn (de Toekomstig Gegarandeerde Minimumwaarde) niet te voldoen. Uw Ford dealer stelt de inruilwaarde van uw auto vast. Indien deze hoger is dan de door ons gegarandeerde minimum waarde is het verschil voor u. Dit kunt u dan bijvoorbeeld weer gebruiken als aanbetaling op uw nieuwe auto. Mocht de waarde van uw auto lager zijn dan de Toekomstig Gegarandeerde Minimumwaarde (TGMW), dan kunt u de auto ook teruggeven aan Ford Credit (zie ‘teruggeven’)
 • teruggeven: u kunt uw auto ook teruggeven aan Ford Credit. U hoeft dan niets meer te betalen als conditie en kilometrage volgens afspraak zijn. Een eventueel negatief verschil tussen de TGMW en de werkelijke waarde van uw auto is voor onze rekening.
 • houden: als u de auto houdt, betaalt u de gegarandeerde restwaarde die we aan het begin van de looptijd hebben afgesproken, de TGMW. U mag de TGMW in één keer betalen of weer in maandelijkse termijnen. 

Wordt de auto aan het einde van de contracttermijn mijn eigendom?

Indien u besluit uw auto te houden, ontvangt u van ons na het voldoen van de slottermijn het overschrijvingsbewijs. De auto is vanaf dat moment definitief uw eigendom.

Tijdens de contractperiode

Ik rijd meer / minder dan afgesproken, en nu?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u meer of minder kilometers rijdt dan dat u in uw Ford Options contract op hebt laten nemen. Dit is echter alleen van belang wanneer u aan het einde van de looptijd ervoor kiest om de auto terug te geven aan Ford Credit. Als u de auto houdt of inruilt voor een nieuwe hoeft u Ford Credit niets te betalen voor meer gereden kilometers.

Mag ik onbeperkt rijden met mijn auto?

Ja, echter houdt u er rekening mee dat de toekomstig gegarandeerde restwaarde is gebaseerd op het vooraf overgekomen kilometrage. 

Ik verhuis naar het buitenland. Kan ik mijn auto meenemen?

Nee, dit kan helaas niet. Gedurende de looptijd van de overeenkomst dient u in Nederland woonachtig te zijn. Uiteraard kunt u het uitstaande saldo te allen tijde inlossen. Wij verzoeken u hiervoor contact met ons op te nemen.

Hoe kan ik mijn maandtermijn betalen aan Ford Credit?

Betalingen worden bij voorkeur via automatische incasso voldaan.

Moet ik het maandtermijn vooraf of achteraf betalen?

Het maandtermijn wordt altijd achteraf geïncasseerd.

Wat gebeurt er wanneer ik kom te overlijden?

Mocht de eerstgenoemde contractant overlijden tijdens de looptijd van het Options contract, dan scheldt Ford Credit de nog openstaande betalingsverplichtingen kwijt. Dit geldt niet voor achterstallige betalingstermijnen. Uw nabestaanden mogen de auto houden. Uiteraard zijn hier voorwaarden aan verbonden. Deze kunt u vinden op www.ford.nl.

Overige vragen

Hoe gaat Ford om met mijn persoonlijke informatie?

Kijk hiervoor in onze privacyverklaring op deze website.

Ik heb een vraag welke ik hier niet terug kan vinden

Neem contact op met uw Ford dealer of Ford Credit. Wij zijn u graag van dienst!

Ik ben niet tevreden en wil een klacht uiten. Hoe doe ik dat?

Voor algemene vragen en klachten over de producten en diensten van Ford Credit kunt u contact opnemen met Ford Credit klantenservice, telefoon (070) 770 37 77 of via e-mail klant@ford.com.

Schrijven kan ook. Stuur uw brief naar:

Ford Credit
Postbus 175
1180 AD Amstelveen

Mocht, nadat u contact hebt gehad met Ford Credit, uw klacht niet naar behoren zijn afgehandeld, dan kunt u contact opnemen met het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), waarbij Ford Credit is aangesloten. 

STEL UW FORD SAMEN

VEELGESTELDE VRAGEN